Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Iasi s-a inscris, in februarie 2012, la concursul national "Scoli pentru un viitor verde". Din februarie pana acum , elevii din scoala noastra au strans si au adus de acasa pet-uri pentru a putea castiga acest concurs. Mai mult , intr-o zi insorita de sambata au mers in diferite puncte din oras si au colectat pet-uri pentru a ne putea asigura un loc fruntas printre scolile din Romania participante la acest concurs.
duminică, 22 iulie 2012
vineri, 13 iulie 2012
Asamblarea unui sistem de calcul
Acest film a fost realizat de Cristi Roman, 12D Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Iasi
joi, 12 iulie 2012
Importanţa activităţii de întreţinere
Activitatea de întreţinere şi reparare a utilajelor este impusă de faptul că, pe parcursul folosirii lor productive, acestea sunt supuse procesului de uzură fizică şi morală. Ca urmare a procesului de uzură fizică are loc un proces de pierdere treptată a valorii de întrebuinţare a utilajului, şi în final o pierdere a capacităţii de satisfacere a nevoii sociale pentru care a fost creat.
În vederea menţinerii caracteristicilor funcţionale ale utilajului şi a funcţionarii în condiţii cât mai apropiate de cele iniţiale, în cadrul întreprinderilor se organizează un sistem de întreţinere şi reparare a utilajului de producţie. Din analiza comportamentului utilajelor în procesul de uzură fizică se poate constata că uzura în timp a diferitelor componente are loc în mod diferenţiat. Acest fapt impune luarea unor măsuri mai ample de întreţinere şi reparare a acestor componente, pentru a evita ieşirea prematură din funcţiune a utilajului. Fenomenul de uzură fizică a utilajului mai poate fi ameliorat şi printr-un sistem de activităţi de întreţinere a acestuia, precum şi printr-un ansamblu de operaţii de control şi revizie, care să permită depistarea din timp a eventualelor defecţiuni.
Toate aceste activităţii de revizie, control, întreţinere şi reparare a utilajelor, îndreptate în scopul menţinerii în stare de funcţionare o perioadă cât mai mare de timp formează ceea ce în literatura de specialitate poartă numele de sistem de întreţinere şi reparare.
Realizarea unor activităţii de întreţinere şi reparare a utilajelor are o serie de implicaţii, dintre care mai importante sunt: creşterea perioadei de timp în care utilajul este în stare de funcţionare şi realizarea producţiei conform graficelor, creşterea randamentului şi a preciziei de funcţionare a utilajelor, realizarea unor activităţi de întreţinere şi reparare de calitate superioară, reducerea costurilor de producţie şi, implicit, la creşterea eficienţei activităţii de producţie.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AqCwBXg4WpQYdHhCQjc0akJTY1pHLUlMNFZxUHlkOVE#gid=0
Abonați-vă la:
Postări (Atom)